diumenge, 5 de juliol del 2009

Com baixar-te videos de You Tube

Potser hagis anat a un canal preferit del You Tube, com pugui ser el de Toniarc46, i t'hagi sorprès la nova presentació del mateix. Potser el teu canal segueixi veient-se com sempre perquè el seu propietari encara no hagi canviat la seva forma de presentació.

No obstant això, You Tube anuncia que tots els canals passaran a la nova presentació abans del proper 15 de juliol (és a dir, ja). La primera impressió pot resultar negativa ja que els canvis moltes vegades resulten sorprenents i negatius: "preferia com es veia abans". Com a propietari també hi ha coses que no m'agraden: En l’anterior presentació jo decidia quins videos propis i preferits es visualitzarien a la pàgina i en quin ordre, la qual cosa facilitava que els millors, els primers, es veiessin més vegades. Ara s'ordenen en ordre invers de pujada o elecció i els millors queden amagats en l'ordre cronològic que els correspon.

Però aviat resulta interessant, per l’ordenat: A l'angle superior esquerre s'indica el nom del canal i s’et convida a subscriure’t al mateix (cas d'estar subscrit, per això has d'estar registrat, se't comunica cada canvi que es produeix en el mateix: nous vídeos pujats o favorits. A continuació t'indica que triïs si, al marge, vols veure els vídeos i llistes de reproducció del canal o si només vols veure els pujats, els favorits o les llistes de reproducció. A continuació, si vols veure el canal en mode "vista reproductor" o en mode "vista de quadrícula". A la pantalla del reproductor surt com a vídeo inicial el darrer vídeo pujat pel propietari o el vídeo triat com inicial. Pots decidir veure aquest vídeo o canviar-lo per qualsevol altre dels assenyalats en el marge (pujats, favorits o llistes). Anteriorment només es podia veure en el reproductor de la portada el vídeo de la mateixa. Al clicar sobre un altre vídeo se t’obria una nova pàgina.

En qualsevol cas, referent al vídeo col·locat en el reproductor, et dóna les possibilitats de: Informació, comentaris, favorits, compartir, llistes de reproducció, i marcar.

Una altra de les característiques que han canviat és la dificultat de "baixar" el vídeo que desitgis (tampoc és molt important perquè ho pots veure tantes vegades com vulguis a la xarxa sense necessitat d'utilitzar memòria del teu disc dur, tot i que alguns volen baixar-lo per tenir-lo en el seu mp4 o en el seu mòbil). Abans n'hi havia prou amb portar el cursor a prop de la vora superior, a la dreta, i t’oferia l'opció "download this video". Ara això no passa. Baixar el vídeo és una mica més complicat, però tampoc massa més:

Suposem que estem en el canal Toniarc46:

En el reproductor estarà disponible el vídeo inicial (en aquest cas l'últim carregat). Suposem que desitgem "baixar-nos" el vídeo de Aitana Ferrer: "Teua". Llavors premem sobre aquest vídeo que veiem en el marge, amb la qual cosa el vídeo es col·loca en el reproductor i la direcció canvia a:

A "Informació" del vídeo en el reproductor, el primer que surt és un enllaç amb el nom del vídeo. Prement sobre aquest enllaç s'obre una nova pàgina com es veien anteriorment els diferents vídeos, una nova pàgina amb una nova direcció, la corresponent al vídeo en qüestió.

En aquest cas:

Doncs bé si en aquesta direcció substitueixes "youtube" per "bajaryoutube" obrim una nova pàgina del mateix vídeo on se'ns permet baixar-lo en format flv, mp4, 3gp, ...

Igualment a l'adreça anterior, abans de substituir "youtube" per "bajaryoutube", a més de la direcció del vídeo per poder enllaçar en un correu electrònic o pàgina web, també se'ns ofereix el codi per poder inserir en una web. En el nostre cas:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada