dijous, 24 de juny del 2010

24 de Juny: Carta de la Terra


L'Associació Humanista de Comunicació (AHC) neix com a resposta a una necessitat de comunicació transversal d'informacions i valors humanistes, entre persones que tenen professions molt diverses i que pertanyen, o no, a partits polítics, sindicats i grups diferents, però que els uneix la necessitat de l'experimentació, sensació i comunicació transversal humanistes.
No pensam que la persona sigui, social i solidàriament, bona en i per si mateixa; tenim molts exemples que ens indiquen el contrari, però si pensam que la persona és capaç de ser-ho i, conseqüentment, també de ser responsable i solidària del creixement individual i social, des del respecte a nosaltres mateixos i als altres, així com a les nostres i altres idees, llengües, cultures, terres, natura i medi ambient.
Davant les imposicions dogmàtiques, autoritàries o violentes reivindicam la comunicació lliure i responsable. Pensam que només mitjançant la paraula i el consens es poden resoldre les diferències i avançar de forma civilitzada i solidària.
Subscrivim la Carta de la Terra, la Declaració Universal dels Drets Humans i la Carta de Principis del FSM, el compromís del respecte i defensa per a les persones, individualment i socialment, així com el respecte i defensa del seu patrimoni natural, ambiental i cultural. Condemnam i rebutjam totes les agressions i violències i actituds d'incidència social derivades d'autoritarisme o dogmatisme.
La majoria dels membres de la nostra associació ho som també d'altres i el ser-ho de la AHC transversal ens permet posar en comunicació les organitzacions de fins distints però coincidents en el principi humanista: ecològic i social. Si tu vius des d'una perspectiva semblant (el capital està al servei de la persona i els interessos particulars supeditats als comuns i no al revés) pots ser membre de la nostra associació, omplint la fitxa adjunta i enviant-la a la seu bé per correu postal, bé, com a adjunt, per correu electrònic (archumnaista(@)gmail.com). Per poder ser soci cal tenir els 18 anys complerts. Fitxa adjunta (pdf). Idem reescrivible (doc).

La Carta de la Terra

Preàmbul:
Estem en un moment crític de la història de la Terra, en el qual la humanitat ha d'escollir el seu futur. A mesura que el món es torna cada vegada més interdependent i fràgil, el futur depara, alhora, grans riscos i grans promeses. Per seguir endavant, hem de reconèixer que enmig de la magnífica diversitat de cultures i formes de vida, som una sola família humana i una sola comunitat terrestre amb un destí comú. Hem de unir-nos per crear una societat global sostenible basada en el respecte cap a la natura, els drets humans universals, la justícia econòmica i una cultura de pau. Al voltant d'aquest fi, és imperatiu que nosaltres, els pobles de la Terra, declarem la nostra responsabilitat uns cap a altres, cap a la gran comunitat de la vida i cap a les generacions futures.

Continuació:
http://www.fundacioperlapau.org/arxiu_documental/arxiu_document.php?ID=8&tema=Seguretat%20Humana 

Avui dia 24 de juny és el dia de Sant Joan, a l'hemisferi nord de la Terra, el dia més llarg i la nit més curta. Felicitats a tots els juanes i Joana, locos/ques o assenyats/des.


Mira la llum solar d'avui:
http://24timezones.com/map.htm 
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada