dimarts, 21 d’octubre del 2014

Accediu als districtes i barris de Palma


Accediu als districtes i barris de Palma

Ara que Més s’acosta als barris de Palma i als municipis i pobles de les Illes, per a escoltar les persones i així poder fer un projecte amb elles i per a elles, per a una millor qualitat de vida i una vida més justa, he tingut interès en conèixer com s’organitza l’Ajuntament de Palma a l’hora de reconèixer els barris de Ciutat i com els agrupa en districtes.

A continuació vos presentam tres enllaços al respecte, el primer literal i els altres dos gràfics.  

Barris i districtes de Palma:

Gràfic dels barris i districtes de Palma (Centre i Eixample):

Barris i districtes de Palma. Ajuntament de Palma

La primera foto correspon a l’antiga Plaça de Toros. Data de 1865 i estava ubicada a l’actual Plaça dels Patins (la plaça on hi ha l’escola pública “Aina Moll”), del barri del mateix nom: 13. Plaça dels Patins.


La segona correspon a l’actual plaça de toros, coneguda com el Colisseu Balear de gran interès arquitectònic, que va ser construïda pel famós arquitecte Bennasar els anys 1928 i 1929, el mateix que havia construït el Pont del Tren (com recordeu, destruït, amb nocturnitat i alevosia i amb falsedat –havia dit que no el destruiria, sinó que el desmuntaria i remuntaria, peça a peça, la batllessa de Palma del pp Catalina Cirer, la mateixa que va concedir la llicencia per a destruir Ses Fontanelles). El Colisseu Balear va ser inaugurat el 21 de juliol de 1929. Actualment s’utilitza, bàsicament, per a fer concerts multitudinaris. Està ubicada al barri del mateix nom: 48 Plaça de Toros.


La tercera foto correspon al barri 10 Sindicat, que també visitarem (dimecres passat).



La quarta a la Plaça Dr. Fleming, en el barri 54 Arxiduc, també visitat. 

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg humanista social

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada