dimecres, 1 de desembre del 2010

Psicologia. Perspectiva de la professió

.
Psicologia. Perspectiva de la professió

Sí, aquest escrit s'ha de concretar perquè no es referirà al concepte i objecte de la psicologia, sinó a l'organització dels professionals de la psicologia i a les revistes de psicologia, que ofereixen informació, formació i recursos específics de gran utilitat per als professionals, però també per a qualsevol persona interessada en el tema. Acabaré fent referència a les eleccions a Junta de Govern del Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes Balears que es realitzaran el proper 15 del mes de desembre.

El 31 de desembre de 1979 el rei, de vacances nadalenques a Baqueira Beret, signa la llei de creació del Col·legi Oficial de Psicòlegs (COP), sent president del govern espanyol, el primer president constitucional del nou règim, Adolfo Suárez, president del partit polític UCD. Llei publicada al BOIB el 8 de gener de 1980. D'acord amb aquesta llei el Col·legi era únic amb seu a Madrid. En les diferents regions havia "Delegacions" del COP dirigides per "Juntes Rectores" presidides per un/a "President/a".
http://www.cop.es/vernumero.asp?id=5

A partir de l'any 2000 les diferents "delegacions", d'acord amb els respectius estatuts d'autonomia de la respectiva Comunitat es segreguen del COP i es converteixen en "Col·legis" i es crea el Consell General de Col·legis d'Espanya. No obstant això, la primera delegació que s’havia segregat i desvinculat del COP va ser la de Catalunya, creant el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC), l'any 1985:
http://www.copc.org
Creació del COPIB (desembre de 2001):
http://www.copib.es/view_article.asp?cat=1&id=19
Creació del Consell General de Col·legis de Psicòlegs d'Espanya (maig de 2005):
http://www.cop.es/vernumero.asp?id=2

L'organització col·legial, professional, dels psicòlegs de col·legis integrats en el Consell General (tots, excepte el de Catalunya), la trobam a:
http://www.cop.es/vernumero.asp?id=1

Pel que fa a les revistes hem de citar infocoponline, una revista d'informació de psicologia actualitzada permanentment:
http://www.infocop.es
Revista que, al seu torn, enllaça amb altres revistes d'interès psicològic, com Psicothema, revista especialitzada de gran prestigi:
http://www.psicothema.com

Per finalitzar, tal com he anunciat al principi, fem referència a les eleccions a la Junta de Govern del COPIB (de les Illes Balears) del proper 15 de desembre (2010)
http://www.copib.es

Candidatures:
http://www.copib.es/pdf/ACORD JUNTA 25-10-2010.pdf
Calendari electoral:
http://www.copib.es/pdf/CALENDARIO ELECTORAL ELECCIONS COPIB.pdf

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg humanista social
1 de desembre de 2010
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada