dissabte, 23 d’agost del 2014

Es Port: Ca nostra (Es Piset)


Es Port: Ca nostra

Està a la primera façana marítima de la Part de l’Església. Les primeres cases del carrer de la Mar. Façana que va des de Can Sureda fins al Café Els Tamarells, ara tancat, i a on varem tenir tants i tants de bons moments amb la família, amb els amics i amigues, amb les parelles,...

Pulsau sobre les fotos per a ampliar-les

Façana fotografiada per milers de fotògrafs professionals i persones particulars i pintada per centenars d’artistes pintors.

Fins fa molts pocs anys no vaig conèixer l’aspecte de la casa abans de la rehabilitació, així com de tota aquesta façana. Era la darrera d’una tirada que començava amb una barraca alta, Can Sureda, Can Soleret, Can Moreta i Can Ramis. Les cases de primera línia de mar que ara venen a continuació de la nostra fins als Tamarells no existien i les de segona línia eren, en aquell temps, de primera.


Pulsau sobre les fotos per a ampliar-les

Aquestes fotos no signades són de la colecció: "fotos antiguas mama porto colom", d'autor i propietari desconeguts. L'autor molt presumiblement Francesc Bonnin ("el Mut Masseta").


La barraca alta que estava a l’altre costat de Can Sureda, pràcticament davant el carrer que va des del de la Mar a la Plaça de l’Església,  es va enderrocar i retirar. Es veu perfectament a les fotos antigues i ha desaparegut a les noves.

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg humanista (ecosocial)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada