dimecres, 7 d’abril del 2004

Plataforma per a la Democracia i la Globalització Social

.
PLATAFORMA PER LA DEMOCRÀCIA I LA GLOBALITZACIÓ SOCIAL
Illes Balears

Als mitjans de comunicació, a l’opinió pública

MALLORCA, TERRA DE PAU
FORA L’OTAN DEL PORT DE PALMA

Davant la presència de la Flota de guerra de l’OTAN, al port de Palma, les entitats que formam part de la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social volem fer la següent declaració pública:

· Volem expressar la nostra protesta per la presència al port de Palma d’aquesta flota, a la vegada que reiteram la condició de Mallorca com a TERRA DE PAU, i la proposta ferma d’aconseguir que les enormes despeses militars es dediquin a iniciatives d’atenció de les necessitats socials de la població. Per tant declaram aquestes naus i els seus ocupants de presència NON GRATA en la nostra terra.

· Consideram que el motiu oficial pel qual han vingut a la Mediterrània (la lluita contra el “terrorisme”) forma part d’una immensa mentida. Com està demostrant-se, de manera tràgica en aquests dies amb la guerra d’Iraq i les seves conseqüències, la guerra i el terrorisme forma part de la mateixa dinàmica. L’OTAN està implicada actualment en Afganistan, formant part dels plans estratègics nord americans a l’orient mitjà, i aquests plans formen part i fomenten a gran escala l’espiral de violència.

· És necessari revisar, de manera urgent, la continuïtat de l’Estat Espanyol a dins l’OTAN. Des de l’any 1982 les coses han canviat moltíssim, i les raons que aleshores teníem per oposar-nos a l’ingrés d’Espanya en aquesta aliança, estan a hores d’ara reforçades per la desaparició de la bipolaritat, que converteix a l’OTAN en una estructura anacrònica i obsoleta, dedicada només, i ara de manera descarada, a estendre el domini militar del món per part dels poders econòmics occidentals, sobretot nord americans.

· Per aquestes raons, exigim al nou govern espanyol que, si vol escoltar a la ciutadania, acordi la sortida immediata d’aquesta aliança militar, cancel·li el conveni de disposició de les bases militars en territori espanyol, per part de l’exèrcit nord americà, i negui l’ús de les infrastructures i els espais aeris i marítims per operacions d’agressió bèl·lica cap a tercers països.

· També volem retre homenatge a la memòria de totes les víctimes innocents de les guerres i del terrorisme. Quan fa un any de la tràgica mort dels periodistes JULIO ANGUITA PARRADO i JOSÉ COUSO, els volem recordar especialment, així com a totes les persones mortes per defensar la llibertat i la veritat.

7 d’abril de 2004.
Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social
Illes Balears

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada