Repensem Mallorca, De l'espaculació a la construcció de la dignitat
És el títol d'un llibret (petit en tamany, però important en contingut) de David Abril presentat i editat (per Lleonart Muntaner) el mes de Març de 2015 (aviat farà 10 anys) on David ens parla de la necessitat de canviar la utilització de Mallorca que, cada vegada que és administrada per una opció política capitalista és explotada, espremuda, quasi esgotada de manera de treure el rendiment econòmic més gran, encara que això suposi una degradació de l'illa, de la seva terra cultivable i un empobriment de la majoria dels seus habitants, incrementant la desigualtat social. Cal una transició cap a una Mallorca més solidària, sostenible i sobirana, respectuosa en si mateixa, el seu medi ambient, i els mallorquins i les mallorquines. Aquest vídeo és fragments de l'acte de presentació. Si algú està interessat en el llibre podeu posar-vos en contacte amb les Fundacions Emili Darder i Pere Mascaró.
Avui, 04-11-2024, seguim igual, no hem fet ni una passa cap aquesta altra Mallorca, que segueix sent instrument de l'especulació, de la desigualtat social, destrucció de les terres, mediambient, mars,...
1 El punt de partida: unes illes en estat d'emergència social
2 Repensar el turisme i la seva deriva
3 Terra sense llei: desregulació de la terra
4 La democràcia del taxidermista
5 Transitar cap a una Mallorca solidària, sostenible i sobirana.
Sobre l'autor:
És llicenciat en Geografia i Història, expert en Animació sociocultural i doctor en Ciències de l'Educació amb premi extraordinari. Ha treballat a diverses organitzacions socials, com ara Càritas Diocesana de Mallorca, Aula Cultural, la Confederació General del Treball o el Centre d'Estudis de l'Esplai, en les quals ha coordinat i desenvolupat projectes socioeducatius, sobretot amb joves i col·lectius en risc d'exclusió i d'educació ambiental. Col·laborador del grup INTER d'investigació en educació intercultural de la UNED, on exerceix també com a docent de postgrau i fa recerca sobre ciutadania, globalització i pedagogia crítica. Va ser coordinador d'Esquerra Unida de les illes Balears entre 2009 i 2010, any en què deixà la formació d'esquerres per crear juntament amb altres companys el partit Iniciativa d'Esquerres i iniciar un procés de fusió amb Els Verds, que va donar lloc a la formació ecosocialista Iniciativa Verds. En una passada legislatura va ser director tècnic de l'Agència de Cooperació Internacional i director general de Canvi Climàtic i Educació Ambiental del Govern Balear. Igualment va ser diputat del grup parlamentari MES i portaveu a les comissions de Turisme i Medi Ambient.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada