divendres, 4 de setembre del 2009

Juan Alvarez Jaz i Les Converses de Formentor


Música
El quartet de jazz que lidera Joan Álvarez va clausurar les Nits d'Estiu de Marratxí
Diario de Mallorca, dimecres 2 setembre 2009


REDACCIÓ. PALMA. L'actuació del quartet de jazz de Joan Álvarez va tancar la programació de les Nits d'Estiu de Marratxí, que s'han celebrat tots els dissabtes d'agost als jardins del centre cultural s'Escorxador. Més de mig centenar de persones van gaudir de la música Joan Álvarez, veí de Sa Cabaneta i músic consagrat que es dedica a la música des de fa trenta años.Euclydes Mattos, músic professional des dels 14 anys les actuacions combinen la música clàssica, el jazz i els ritmes brasilers, el grup musical Saravacalé, i la lectura de Poemes de bronze i plata per part del rapsode Antoni Bonet San Cler completar la programació.


Literatura
Les Converses de Formentor retran homenatge a l'escriptor Baltasar Porcel
Diario de Mallorca, dimecres 2 setembre 2009


LOURDES DURÁN. PALMA. La mort de l'escriptor Baltasar Porcel, que va tenir lloc el passat 1 de juliol, va deixar un buit en les imminents Converses de Formentor que tornaven a comptar amb la presència de l'autor d'El cor del senglar en la seva segona edició. No serà amb ell sinó a través del seu record. La Conselleria de Cultura, tal com va expressar en els luctuosos dies, ha organitzat un homenatge que comptarà amb la presència d'intel·lectuals i representants institucionals de Catalunya i Balears. Serà durant la segona jornada de les Converses, el dissabte 26 de setembre, quan les veus i els ecos, així com una exposició de fotografies de Carles Doménech i la projecció d'un vídeo, rememoraran al novel·lista i articulista mort.

El plat fort sobre el qual basculen aquestes Geografies Literàries -és el nom que acull la trobada literària que reunirà del 25 fins al 27 d'aquest mes a escriptors, editors i crítics-, el Nobel José Saramago, es reserva per a la jornada de cloenda. Compartirà debat amb Juan Goytisolo, Kurd Baksi, Zeferino Coelho i Perfecto Cuadrado. Literatura i dissidència centrarà el seu diàleg a cinc bandes.

La segona trobada a la península de Formentor va decidir mudar intenció de desmentir el seu caràcter d'homenatge per centrar-se en "el debat entre l'experiència i la joventut". Les geografies deambulen per diferents edats, estils i paisatges literaris. A esquadra i cartabó es escriuran les Cartografies literàries, del Cafè Bellver, que reunirà a Félix de Azúa, Javier Fernández de Castro, Sebastià Perelló, Ponç Pons i Llucia Ramis. Moderats per Biel Mesquida. Donarà pas a la lectura poètica La Generació dels 50. Cinquanta aniversari, amb Julia Uceda i María Payeras.

En l'equador de les converses, els Vagabunds i cosmopolites Jordi Carrión, Enric González, Eduardo Jordà. Vicente L. Mora i Jaume C. Pons Alorda, moderats per Emili Manzano, donaran el matinar. Els assistents escoltaran després a Patricio pron, Rodrigo Rey Rosa i Santiago Roncagliolo, sota supervisió de Juan Cruz, en la segona conversa, Dictadors, herois i canalles. El pathos americà, organitzada per Cafè Babelia, que també proposarà el debat entre editors i agents literaris, entorn a Espais virtuals, el llibre electrònic i els drets d'autor.

La penúltima conversa girarà al voltant de la Història, memòria i invenció amb les aportacions de Miquel Dalmau, Guillem Frontera, José Carlos Llop, Josep Massot i Carme Riera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada