dilluns, 1 de març del 2010

Requiem per Son Bosc, o no?



http://picasaweb.google.com/galeriadechato/PaseoPorSonBosc

Rebut, per correu electrònic de Margalida Rosselló Pons

Avui divendres 26 de Febrer del 2010 el Consell de Govern de les Illes Balears ha decidit iniciar un PORN per modificar l’àmbit del Parc Natural de S’ Albufera, i preservar la zona de “Son Bosc”. Vull donar  la més sincera enhorabona al Govern per aquesta decisió.

Com  ex consellera de medi ambient d’un govern “de progrés”que varem protegir “Son Bosc” a l’any 2003 i que posteriorment va desprotegir el Sr Font i el Sr Matas, la restitució d’aquest fet en el dia d’avui me fa sentir molt satisfeta.

Esperem que el govern continu adoptant decisions assenyades.

Us remet la carta que vaig enviar al DM sobre aquest tema. La resposta a la pregunta que feia ha estat positiva. 

CARTA PUBLICADA EN EL “DIARIO DE MALLORCA” dia 14/02/2010

REQUIEM PER SON BOSC, O NO?
“Son Bosc” està a punt de desaparèixer per convertir-se en el camp de golf nombre 25 de Mallorca, i les autoritats competents  no han  pogut o no ho han volgut evitar.
“Son Bosc” és una zona devora el parc natural de s’Albufera que posseeix una gran riquesa natural i sense dubte és una zona de gran biodiversitat que  el converteix en un espai únic a Mallorca.
“Son Bosc”  va ser protegit a l’any 2003 pel Govern del  Pacte de Progrés  degut als seus valors naturals tan elevats i a la necessitat de formar part del PN de s’Albufera (declarat parc natural a l’any 1988 , era necessari revisar la seva delimitació ja que incloïa zones sense cap valor ambiental  i altres, com Son Bosc, no s’havien inclòs). El govern del PP a l’anterior legislatura –2004- el va desprotegir, tal com va fer en tota la resta d’ espais naturals protegits pel govern anterior, sense cap explicació ni estudi sobre els seus valors naturals.
A “Son Bosc” els valors del negoci i el benefici privat han passat per sobre de la conservació d’un bé únic i d’extraordinària biodiversitat.
Pot ser un espai d’una gran biodiversitat  no dóna  cap benefici?, Pot ser tenir una espècie de nidificació única a Mallorca com els “abellerols” no és suficient? Pot ser un hàbitat d’especial protecció no basta?  Pot ser això no interessa a ningú dels qui poden decidir? Pot ser torna suposar un problema “això” del medi ambient per les inversions privades i l’economia d’aquesta illa?
Pot ser ens hauríem de plantejar que si volem unes illes amb present i futur econòmic amb criteris de sostenibilitat hem de valorar els nostres recursos naturals. La protecció dels nostres hàbitats i espais naturals són un valor afegit a un sector turístic diferent al de “sol i platja”. En el cas de la zona de S’Albufera  existeix un turisme ornitològic que viatja a Mallorca per observar  aucells al parc natural o a conèixer aquest i altres espais naturals .Aquest turisme conservacionista que diversifica l’oferta turística de l’illa s’ha d’incentivar. Convertir “Son Bosc” en un camp de golf ens allunya d’aquesta possibilitat.

Pot ser hem d’aprendre a valorar i a cuidar el que tenim enlloc de ser un poble a punt sempre de l’especulació i del benefici ràpid i per uns quants.
Ara, ens queda sols un rèquiem per Son Bosc o pot ser alguns encara volen decidir salvar-lo?

Margalida Rosselló Pons
Ex Consellera de Medi Ambient del Govern IB (1999-2003)
.....................................................

El Govern atura la construcció del golf de Son Bosc:
http://www.diariodemallorca.es/mallorca/2010/02/26/govern-paraliza-golf-son-bosc/548846.html

La promotora desobeeix l'ordre del Govern d'aturar: 
http://www.elmundo.es/elmundo/2010/03/01/baleares/1267436204.html
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada