dimarts, 6 d’abril del 2010

Melcior Rosselló i Simonet


Melcior Rosselló i Simonet
Quaranta cinc anys dedicats a la formació de deixebles
.
El 27 de setembre de 1916 neix a Santa Maria del Camí sota el signe de Libra. Cursa el batxillerat en el col·legi "Cervantes" de Ciutat. Alumne de Mossen Antoni Pons i Pastor. Estudia la carrera de mestre segons el Pla Professional de la II República a l'Escola Normal de Ciutat.
.
1932-1934: És membre actiu de la Fcderación Escolar Balear, adscrita a la Federación Universitaria Española (FUE), juntament amb Cèlia Viñas i Olivella, Pere Serra i Pastor... Organitzen missions pedagògiques pels pobles amb recitals de poesia i música, representacions de teatre, etc.
.
1935, estiu. Assisteix com a alumne de practiques a la Colònia Escolar del Port de Felanitx -"allà rn'hi vaig fer mestre- amb Joan Capó i Valls de Padrinas, Josep Eyaralar i Almazán, Catalina Vives i Pieras, Carme Eyaralar i Vives, Miquel Briñón i Mercant, Gabriel Font i Frau, Pere Serra i Pastor...
.

1936, octubre 26. És nomenat mestre de pràctiques a l'Escola Graduada de Llevant, a Ciutat.
.
1939, setembre 11 . Pren possessió de l'Escola del Coll d'En Rabassa.
.
1942. Novembre 6. Torna, per oposició a deumilistes (ciutats de més de 10.000 habitants), a l'Escola Graduada de Llevant.
.
1955, març 25. Passa, per oposició, a l'Escola Annexa de Practiques de la Normal, en propietat i com a Regent, on continua fins avui. Professor de Prácticas d'Enseñanza (Pla 1967) i de Caligrafia Pla 1950) a l'Escola Normal.
.
1968, octubre 8. Ingressa en el Cos Especial de Directors de Col·legis Nacionals.
.
1974, gener 20. A instàncies de Baltasar Coll i Tomàs i prèvia presentació dels mèrits li és atorgat el Premi dels Premis Ciutat de Palma 1.973. 
.
1979, desembre. Forma part del Consell de Redacció de Maina des de la seva fundació.
.
Jaume Bover i Pujol a “Un mestre de mestres: Melcion Rosselló i Simonet. Nota Bibliogràfica”
.
Mestre de mestres. Nota biogràfica. Jaume Bover i Pujol
.
.........................................................
.
Converses amb Don Melcior Rosselló
.
Aquesta és la història dels records, i els sentiments a ells associats, d'un home humanista, model d'home, fill de fills, pare de pares, germà de germans, mestre de mestres, director de directors, amic d'amics i un model d'humanitat, saviesa, cultura i bondat per a tots els homes i les dones de bona voluntat. Moltes gràcies, Don Melcior, pel vostre testimoni, les vostres paraules, el vostre exemple i la vostra amistat.
Antoni Ramis Caldentey.
Curs 2003-04

.
Don Melcior normalista a la colònia de Portocolom l'estiu de 1935... Ara si que me'n record, aquest article pertany a la revista Maina (UIB) núm 3, any 1981. Te pos un lligam:
.
Com veuràs, aquest número té molts d'articles dedicats a Melcior Rosselló Simonet. Bones festes. Pere (Pasqua de 2010).
.
Antoni Ramis Caldentey
Melcior Rosselló Simonet


.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada