divendres, 28 de gener de 2011

Premis Alzina i Ciment del GOB


Premis Alzina I Ciment 2010

El passat dissabte (22-01-2011), en el marc de la Diada per a la participació i el voluntariat, organitzada pel GOB sota el lema SOM GOB, ETS GOB, es va procedir a la votació dels premis Alzina i Ciment 2010.

Els guanyadors varen ser:

Alzina
  • Associació de Varietats Locals de les Illes Balears.- Pel seu treball de conservació, el manteniment i difusió dels cultius tradicionals de les Illes Balears. El GOB vol ressaltar la seva tasca de produir, intercanviar i conservar les varietats locals i els coneixements associats.
  • L'ermità Benet.- Com a exemple del compromís amb el territori. Va aconseguir tenir a l'ermita de Betlem una col·lecció de fins a 600 varietats locals sembrades distintes. Ja fa anys que el destinaren a Valldemossa, i allà també hi te un hortet, cuida un olivar i neteja la garriga del voltants.
  • Massa crítica.- Col·lectiu compromès i actiu en la reivindicació de l'espai per a les bicicletes a la ciutat de Palma. Un compromís permanent que ha jugat un paper essencial en la implantació de la xarxa de carrils bicis a Palma. Amb capacitat de fer crítica constructiva a les noves iniciatives per a potenciar els models de transport no motoritzats i reivindicar la democratització de l'espai urbà.

Ciment
  • IBEROSTAR, GRUPOTEL i el GRUP GARDEN: Per l'impuls malaltís del camp de Golf de Son Bosc i en general, pel seu model de desenvolupament turístic, agressor del territori, destructor de la biodiversitat i amb una manca absoluta de responsabilitat social més enllà de l'estratègia d'imatge d'aquestes empreses que s'han convertit en transnacionals turístiques amb seu a Mallorca.
  • Als responsables del Palau de Congressos: Empresaris promotors a l'inici del projecte (Barceló, Globalia, Sampol, Iberostar i Acciona), responsables polítics que el varen impulsar  (PP) i als actuals responsables polítics (PSOE) que l'han consolidat quan l'haurien pogut evitar, per un projecte faraònic i amb un impacte inassumible que malmet i hipoteca el futur de la façana marítima de la ciutat.
  • Pedro Iriondo, president del Foment del Turisme: Per les recents manifestacions en defensa de la construcció de més camps de golf a Mallorca. Alentava la construcció de 15 camps de golf més, lluny d'una visió estratègica i encallat, com sempre, en el discurs de la competitivitat vers altres destinacions mediterrànies a les que volen imposar-se oferint productes no exclusius i amb les mateixes receptes que ens han duit a la situació actual.
GOB
Veure l’escrit al web original del GOB:
http://www.gobmallorca.com/comuni/com2011/110125.html

Des de 1979 el GOB atorga anualment els premis Alzina i Ciment a les persones o entitats que més han destacat de manera positiva o negativa, respectivament, en la defensa del mediambient a les Balears.

Anar a la pàgina principal
http://www.gobmallorca.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada