dimecres, 11 de gener del 2012

En defensa de la nostra llengua

Rebut, per correu electrònic, del CP Son Oliva.


Tot i que va dirigit a claustres escolars, també qualsevol que estimi la llengua catalana, la nostra llengua, pot presentar l’escrit d’al·legacions:

Atenció escoles, hem de reaccionar! Vos demanam que ho passeu a tot el claustre.
Alerta, que el termini acaba dissabte.

El Govern de José Ramón Bauzà pretén buidar de contingut la normativa sobre llengua vigent a les Illes Balears i ho vol fer disfressant-ho de modificació de la Llei de la funció pública de la CAIB. Els canvis que volen fer són tan greus que en alguns aspectes suposarien un retrocés a temps predemocràtics.

Un atac d’aquesta envergadura fa imprescindible una reacció contundent de la nostra societat. Per això et convidam a presentar al·legacions a l’esborrany d’avantprojecte que el passat 27 de desembre, en plenes festes de Nadal, la Conselleria d’Administracions Públiques va treure a audiència pública. Pots presentar les al·legacions a títol individual o bé en representació d’una entitat, associació, etc. Com més siguem els qui manifestem el nostre rebuig a aquesta iniciativa, més poc legitimat estarà el Govern per dur-la endavant.

Presentar al·legacions és molt senzill. Només has de seguir aquestes passes:

1. Obre el document «Escrit d’al·legacions», que t'enviam adjunt. Pots baixar-lo en format PDF i, una vegada imprès, emplenar-lo a mà, o bé en pots baixar la versió editable i emplenar-lo abans d’imprimir-lo. Hi has de fer constar el nom (i, si és el cas, l’entitat que representes), el document d’identitat i l’adreça completa (via pública, número, pis, lletra, etc., codi postal, població i illa). El text que t’enviam és una proposta i, si vols, hi pots fer modificacions.

2. Completa la data amb la població i el dia del mes i, davall la data, signa.

3. Presenta l’escrit d’al·legacions a un dels registres oficials que trobaràs, ordenats per poblacions, en el document «Registres», que també t'enviam. Si t’interessa tenir una prova d’haver presentat l’escrit, n’has de fer una còpia perquè al registre t’hi posin el segell d’entrada.

Finalment, amb l’única intenció de tenir una referència del nombre d’escrits d’al·legacions que s’han presentat, et demanam que, una vegada presentat l’escrit, enviïs un missatge a l’adreça ciutadansperlallengua@gmail.com. En aquest missatge, no fa falta que hi indiquis cap dada personal, només l’illa on has presentat l’escrit.

MOLT IMPORTANT: EL TERMINI PER PRESENTAR ELS ESCRITS D’AL·LEGACIONS ACABA AQUEST DISSABTE, DIA 14 DE GENER (PENSA QUE LA MAJORIA DE REGISTRES NO ESTAN OBERTS EN DISSABTE).

No t’oblidis de difondre aquest missatge entre tots els teus amics i coneguts. Com més serem, més força tindrem!

Trobaràs més informació a:

Moltes gràcies per la teva col·laboració!
.
.

4 comentaris:

  1. si tanto quereis el catala id a cataluña a defenderlo que en mallorca no pintais nada cacho incultos falsificadores. venga hasta luego y Viva España y Som Mallorquins , may catalans.
    estan ustedes lavados del cerebro y lo dice un alumno

    ResponElimina
  2. Estimat JEB, "piensa el ladrón...". El teu comentari te retrata com subjecte dels qualificatius que ens atorgues a nosaltres. Llàstima que no hagis sabut aprofitar la bona educació que els teus professors i professores (i, possiblement també, pares i amics) t'han donat. Veritat que el cordovès (llengua) es espanyol o castellà (llengua)?. Saps matemàtiques? Saps les regles de tres? T'aconsello, consell d'un bon amic, que utilitzis el cap per a pensar i no les vísceres.

    ResponElimina
  3. JEB quanta ignorància quan ets jove, no és vere Jeb?, m'agradaria comprendre't, mira que com més llegeix el teu comentari menys ho entenc. Et desitjo el millor en aquesta vida, però si us plau, llegeix una miqueta més. Feliç dia.

    ResponElimina
  4. Estimats comunicadors:
    Aquest blog és un blog en llengua catalana que procura ser digne, no un blog estil "aquí hay tomate". Per això és moderat i no es publiquen els comentaris grollers, insultants, ni els que no tenguin un mínim de qualitat gramatical. Tampoc no publicam comentaris escrits amb la majoria de lletres majúscules (Lucia si corregeixes aquest defecte publicarem el teu comentari).
    Per altra banda tot i que publicam els comentaris correctes en qualsevol llengua, aquells que preferiu escriure en castellà podeu fer els comentaris al blog en llengua castellana "Arco Atlántico": http://arcoatlantico.blogspot.com
    Gràcies.
    El moderador d'aquest blog.

    ResponElimina