dilluns, 29 d’octubre del 2018

Volem autopistes, autopistes volem


Què hermosa és Mallorca
i els mallorquins.
Somiam fortuna
i l’asfaltam.
Plenes de cotxes ja la tenim,
i, retingudes, ens aturam.
I és que som un bàmbols
Com no hi ha en el món,
Bàmbols, bàmbols som.

Cançó (adaptada d’una popular antiga. L'original me la mostrà Margalida Estelrich, la ex de l'ex-rector de la UIB Nadal Batle, l'únic, des de que existeix la UIB Rector, juntament amb Montserrat Casas, com il faut) inspirada per l’asfaltació extensiva de l’Illa. I concretament pel desdoblament de la carretera de Llucmajor a Campos (8,7 km) convertint-la en autopista entre quatre i cinc vegades més ampla (de 8 a 11 metres d'amplada passarà a una mitjana de 42 i tendrà una megarotionda elevada ).

La II República, en boca del batle republicà de Felanitx, Pere Oliver, deia: "Volem escoles, escoles volem". 
La II Borbonada ha canviat el lema per, en boca de totes les Conselleres i Consellers del Consell de Mallorca (PSOE, PP, Ciudadanos, Podemos, MÉS, Pi), per unanimitat, en "Volem autopistes, autopistes volem".  

De tots aquests partits sols hi ha hagut una certa contestació dels militants a MÉS. Tots ells són estatals excepte MÉS i Pi (fusió d'una escisió del pp de Jaume Matas i UM de Maria Antònia Munar. Sense molestar-los massa per que els necessitarem per a Governar les Illes Balears, Mallorca i la majoria de pobles. Podrà pactar amb MÉS, P(SO)E [tampoc l'hem de molestar massa per que el necessitam als nostres governs. Si nó, com a les anteriors eleccions, actual legislatura (MÉS + Podemos tenia més vots al Parlament que el P(SO)E), ens amenaçarà en governar amb la dreta]  i esquerres (Podemos i EUIB; ER s'integra a les candidatures de MÉS). Tradicionalment MÉS (abans PSM+IVEquo) era el partit sobiranista d'esquerres i Pi el sobiranista de dretes. Com deia, idò, de tots ells, PSOE, PP, Ciudadanos, Podemos, MÉS i Pi, sols hi ha hagut una certa (no completa ni molt manco) contestació dels militants a MÉS. Sembla que els militants de tots els altres partits, unànimement estan a favor de que es faci l'autopista exigida per la dreta capitalista desbocada, amb l'aquiescència de tots els partits, alguns d'ells que, amb això, perden la seva naturalesa ecologista, d'esquerres i sobiranistes. 

A Mallorca es dona el cas que hi ha més retencions i accidents a les autopistes que a les carreteres comarcals. També que, atès que la renda per capita de la majoria de paisos europeus occidentals és bastant superior a la renda nostra (de la primera comunitat de l'Estat a la sisena o setena) els nous vinguts europeus desplacen fàcilment als joves mallorquins que no poden comprar ni llogar un pis a no ser que es juntin dos o més. La política turística i de lloguer turístic de Illes Balears, una política per als turistes i residents europeus (i no una política per a la gent del país i pel transport públic en lloc del desenvolupament de nous vials per a més cotxes) ens du a això.

La vida en imatges: 
Carretera Llucmajor-Campos. Al fons la Serra de Llevant. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada