dimarts, 3 de novembre del 2009

Palma. La nit més trista




Palma. La nit més trista


La nit del dissabte 24 al diumenge 25 d'octubre va ser la nit més llarga. Era la nit que es canviava l'hora oficial. A les 3 de la matinada els rellotges van tornar a les 2, una hora abans, de manera que aquesta nit va ser la més llarga, els programes de ràdio que s'emeten entre les 2 i les 3 de la matinada, aquesta nit en lloc de durar una hora van durar dues, els qui habitualment van a la discoteca fins passades les 3, van estar una hora més, els qui tenien torn de nit van haver de treballar una hora més i els que a aquesta hora dormíem fins a una hora determinada vàrem dormir una hora més.




La nit següent immediata, la del diumenge 25 al dilluns 26, a Palma (Mallorca. Illes Balears) va ser la nit més tràgica: Es va esbocar l'edifici del Carrer Rodríguez Arias, nº 19 amb un balanç de 7 persones mortes i dues ferides, una d’aquestes, dona i mare respectivament de dos dels morts, greu; i, en la mateixa nit, hi va haver un incendi al carrer Cuba n º 14 del Molinar de Palma amb un balanç d'un matrimoni mort. Curiosa i trista coincidència: després de la nit més llarga, la nit més tràgica amb un balanç de 9 morts, la qual cosa va suposar profunda consternació entre els familiars i veïns respectius. Les persones mortes en l'accident de l'ensorrament són tres de nacionalitat cubana, Paulo Andrés València de 31 anys, la seva mare Maria Correa de València de 54 anys i el seu cunyat Oscar Ortiz de 38 anys; un matrimoni alemany Ube Stomberg i Wiebke Stomberg, tots dos de 60 anys; i dos mallorquins, pare i filla, Jaume Perelló de 54 anys i Miquela Perelló de 15 anys (la seva esposa i mare respectivament va resultar ferida i s'està recuperant, encara que, lògicament, el drama viscut suposa una molt difícil recuperació emocional). Miquela Perelló era una alumna exemplar de l'Institut Ramon Llull de Palma. La seva mort ha provocat gran dolor també en tots els seus companys i Comunitat Educativa de l'Institut. Els morts en l'incendi del 2n pis del Carrer Cuba n º 14 són Cayetano A.H. i la seva dona Pepita, tots dos de 45 anys. Es dóna la circumstància que amb ells vivia un fill de 19 anys.




Edificis sinistrats

C./ Rodriguez Arias, n º 19. Palma (Mallorca Illes Balears), cantonada amb la C./ Alós, i prop de la Plaça Serralta.

WEB Arc Mediterrani, anem a "Comunicació/ Terra i Comunicació/ La Terra amb Lupa/ Oficina del Cadastre (cartografia)/ Accés a dades cadastrals no protegides / acord". Aquí marquem:

Localització. Província: ILLES BALEARS

Municipi: PALMA DE MALLORCA

Tipus de via: Carrer

Via: RODRIGUEZ DE ARIAS

Número: 19

Premem sobre "Dades i consulta descriptiva i gràfica". Obtenim la identificació cadastral i direcció de les quatre habitatges: Planta baixa i tres plantes:






Premem sobre la referència cadastral de qualsevol d'elles, per exemple sobre la del tercer pis. Ens dóna la informació que la finca es va construir el 1959, que té una superfície del sòl de 100 m2, una superfície construïda (les quatre plantes) de 448 m2, que la planta és de 88 m2 i que té una quota de participació del 18% (la planta baixa, tenint la mateixa superfície té una quota de participació del 35%). Si premem sobre cartografia Internet i se'ns ofereix visualitzar la fiinca per "idee", "SigPac" (en aquest cas no perquè el SIGPAC només permet visualitzar finques rústiicas), "Google Maps", "Google Earth", "Goolzoom" i " Bing ". Nosaltres la visualitzem mitjançant "Google Maps" i "Bing".








C. / Cuba, 14. Es Molinar. Palma (mallorca.es Illes Balears).

WEB Arc Mediterrani, anem a "Comunicació / Terra i Comunicació / La Terra amb Lupa / Oficina del Cadastre (cartografia) / Accés a dades cadastrals no protegides / i Acceptar". Aquí marquem:

Localització. Província: ILLES BALEARS

Municipi: PALMA DE MALLORCA

Tipus de via: Carrer

Via: CUBA

Número: 14

Premem sobre "Dades i consulta descriptiva i gràfica". Obtenim la identificació cadastral i direcció dels habitatges de la finca: Ens trobam tres pàgines, que indiquen que hi ha 36 habitatges en aquest número: 6 en cadascuna de les 6 plantes (planta baixa i cinc pisos). Atès que la notícia ens diu que era a la segona planta, però no indicava què porta, nosaltres vam triar, a l'atzar, un habitatge de la segona planta i ens indica la següent informació: La finca va ser construïda el 1996, té una superfície de sòl de 1480 m2, la superfície construïda és de 3.059 m2. L'habitatge elegit té una superfície de 77 m2 i un coeficient de participació del 2,54%. Premem sobre cartografia Internet i se'ns ofereix visualitzar la fiinca per "idee", "SigPac" (en aquest cas no perquè el SIGPAC només permet visualitzar finques rústiicas), "Google Maps", "Google Earth", "Goolzoom" i "Bing ". Nosaltres la visualitzam mitjançant "Google Maps" i "Bing".







1 comentari: