dijous, 2 de desembre del 2010

L'humanisme avui

Mario Luis Rodríguez Cobos, àlies "Silo"
El "Nou Humanisme" o "Humanisme Universalista" o "Moviment humanista" és un corrent de pensament que ha donat origen a nombroses institucions: La Comunitat per al Desenvolupament Humà, el Partit Humanista, el Centre de les Cultures (avui denominat Convergència de les Cultures), el Centre Mundial d'Estudis Humanistes, Món Sense Guerres i Sense Violència i múltiples fronts d'acció. Aquests organismes van dur a terme la Marxa Mundial per la Pau i la No Violència que va recórrer el món, partint des de Wellington a Nova Zelanda el 2 d'octubre de 2009 per concloure a Punta de Vacas, Mendoza, Argentina el 2 de gener de 2010.
La idea principal del moviment humanista és: "Tracta als altres com vols que et tractin".
El moviment humanista avui és un gran moviment social que expressa, en accions, el pensament del nou humanisme.
Les propostes humanistes se centren en:
- L'ésser humà com a valor central
- L'afirmació de la igualtat d'oportunitats per a tothom.
- El reconeixement de la diversitat personal i cultural.
- L'afirmació de la llibertat d'idees i creences.
- El rebuig a tot tipus de violència i discriminació ".

http://www.youtube.com/watch?v=X6k5t9dK0Lw&feature=related
El moviment humanista va ser fundat per Mario Luis Rodríguez Cobos, àlies "Silo". Les referències biogràfiques personals que dóna Silo són concises: el seu nom és Mario Luis Rodríguez Cobos, va néixer a Mendoza el 6 de gener de 1938, casat amb Ana Cremaschi, pare d'Alejandro i Federico i residia en un petit poble (Chacras de Coria) al voltant de Mendoza (Argentina). Escriptor, des de fa uns anys, va abandonar parcialment les seves activitats agrícoles. Va morir el dia 16 de setembre de 2010, a les 23.05 a Mendoza.
En els darrers anys amb l'objectiu de difondre el Missatge de Silo amics seus i deixebles van crear nombrosos Parcs d'Estudi i Reflexió a Punta de Vacas (Mendoza), La Reixa (Buenos Aires), Deus (pròxim a Santiago de Xile) i estan en construcció amb diferent grau de desenvolupament, altres 27 dispersos a l'Àfrica, Amèrica del Nord, Centre i Sud, Àsia i Europa.
"En aquests moments milers de persones a tot el món estan abocades a l'anivellament dels estudis preliminars a les Quatre Disciplines (Energètica, formal, material i mental) mentre altres milers estan cursant i diversos centenars ja han acabat i es disposen a la ensenyament. Simultàniament,
la proposta política, les organitzacions que difonen la No Violència, les que lluiten contra tot tipus de discriminació, procuren el desarmament nuclear i marxen per la Pau, es dediquen a l'estudi de l'ètica del coneixement tant com les que busquen la convergència de les cultures, treballen socialment amb l'objectiu de posar les bases d'una Nació Humana Universal. L'obra del Mestre Silo està en el món i el seu record perdurarà en la ment de les persones que han conegut la seva doctrina que té com a valor i preocupació fonamental l'ésser humà".
Guillermo Sulling, Secretari General; Luis Ammann, Secretari de Relacions, Hugo Novotny, Secretari de Premsa (en el comunicat de la seva defunció)
http://www.pressenza.com/npermalink/el-maestro-silo
Veure la Revista Humanistes 01:
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada