divendres, 16 de novembre del 2018

El llautò que mostra la premsa estatal


Pepa Bueno quan encara era Pepa Bueno

El llautó de la premsa estatal.

Ai, que tonteta ets Pepa Bueno.

Què dic, tonteta ?, no, llesta, molt llesta ..., però de llautó recobert.

Acabes de dir en "Hoy por hoy" (i encara no són les 8.30) que "A veure si algun dels independentistes *1 pren nota dels grans problemes que tenen els anglesos per haver aprovat el 'Brexit', que té el govern i el poble dividit, amb grans problemes i ... ".

* 1 (Un altre error. Els que vosaltres deis "independentistes" són persones normals, demòcrates i pacífics que donen la seva llibertat per defensar la democràcia: "el poder del poble". Sou vosaltres, els qui no respecteu als catalans, els seus béns i les seves institucions, els qui sou els imperialistes, autoritaris, agressius i antidemocràtics)

O sigui que, segons tu (o el teu guionista), per a evitar problemes, no s'hauria de respectar la democràcia? O no recordes que el Brexit (igual que en  l'1'O 2017 els catalans), es va aprovar per un referèndum democràtic, en el cas anglès, aprovat per una normativa legal recent (més recent que la sacrosanta, segons per a què, Constitució espanyola )?.

En el cas del Brexit aprovat per una autoritat pròpia i democràtica.

Què proposes, que no es respecti el resultat d'un referèndum democràtic?

Felipe González (abans de ser conseller de gran empresa energètica i gran ric capitalista), El País, La SER, La Sexta,... éreu els meus ídols de la comunicació estatal malgrat alguns greus errors significatius ("ha estat, indefectiblement, ETA" . A l'Iraq hi ha indefectiblement armes de destrucció massiva ",...), però des de la DUI (si l'altra part està cega i muda davant el diàleg ofert i sol·licitat per les autoritats catalanes, des de 2010, en milers d'ocasions i rebutjat altres tantes per les autoritats i institucions de l'Espanya dels toros braus, la pandereta i l'ambició de poder sobre tot i sobre tots, no és possible l'acord bilateral d'independència o federació o el que s'acordi i no deixa més opció democràtica que la DUI, de conseqüències impositives per part de l'Estat [155, canvi dels representants legals elegits amb unes eleccions autonòmiques convocades pel propi President de l'Estat, capital Madrid, Castella, per un jutge tereseta i prevaricador del PP que ha canviat fins a quatre vegades l'ordre d'extradició dels fugits de la injustícia espanyola, segons li convenia o no], ridícules [el Piolin acollint les forces, Guàrdia Civil i Policia Nacional, de l'agressió i violència de l'1 d'octubre; la disfressa de gladiadors romans guixats i amb mànecs, barrets i davantals folrats de bandera espanyola quan van anar a Barcelona fa una setamana a demanar equiparació salarial amb els Mossos d'Esquadra, dels, una altra vegada Guàrdia Civil i Policia Nacional, equivocant-se, perquè la reclamació havien de fer-la en el Ministeri de l'Interior que està a Madrid] i agressives [les càrregues l'1 d'octubre de 2017 i totes les manifestacions de seguidors del PP, Ciudadanos, i societat civil espanyolista, juntament amb grups feixistes violents en totes les manifestacions convocades a Catalunya i València] de l'Espanya imperial).

Des de la DUI, dic, tots vosaltres (excepte Gemma Nierga i, en part, El Intermedio de la Sexta, segons el meu parer i afecte, us vau donar la volta com un mitjó. Més aviat vos vareu despullar i, sota les vestidures de coherència, imparcialitat informativa i respecte per la democràcia, va quedar un cos i una ànima alineats amb l'Espanya imperial (en altres temes, no, però en el cas català, totalment alineats amb pp, ciudadanos, Vox, fatxes incontrolats i protegits, i psoe). i, concretament tu, vas passar de ser Pepa Bueno a ser Pepa Malo.

Per què no se t'ha acudit posar l'exemple de Suïssa?

Prescindint de la seva ètica nacional (Paradís fiscal protector d'especuladors, estafadors i grans servidors i servits del capitalisme global),

però sí, des de la seva democràcia plena, no necessita estar integrada a Europa sota pena de, en cas contrari, tenir grans problemes de tota casta.

Just a l'inrevés. Catalunya, democràticament, si no se li expropia dels seus ingressos i del seu teixit empresarial (i de les seves primeres autoritats del Parlament, Govern i societat civil), té capacitat més que suficient per ser independent, rica i pròspera i fins i tot solidària amb aquesta Espanya que, amb simbologia feixista i amor franquista, l'expropia, li falta al respecte i l'agredeix.

Si, Pepa, nua, no ets Pepa Bueno, ets Pepa Malo (com un duro sevillà) i el teu plomall, lluny de il·lusionar, no m'agrada gens.

Divendres 2018.11.16

Antoni Ramis Caldentey

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada