dissabte, 10 de novembre del 2018

Primaries de MÉS. Novembre de 2018



Avui dissabte, dia 10 de novembre (2018) MÉS per Mallorca i MÉS per Palma celebren les seves eleccions primàries per al Parlament (Govern), Consell de Mallorca i Palma. El partit s’hi juga molt. Diuen que potser el primer pic que el Pacte pot repetir. Mai, fins ara, el Pacte ha repetit. Després d’un període de govern ha vingut un període d’oposició. També que les eleccions no es guanyen, sinó que es perden. En aquest sentit els partits del pacte tenen molt a perdre i poc a guanyar: en tot cas a intentar mantenir i millorar.  De les seves polítiques d’aquí a maig dependrà.

Per a les eleccions d’avui podem considerar varis criteris:

Primer criteri: Candidats i candidates que s’han declarat contraris a l’autopista de Campos, una autopista massa agressiva amb el territori i que accelera el procés de convertir tota la illa en una megapolis traslladant tots els problemes de Palma (especulació immobiliària, encariment de l’habitatge, pol·lució, sobresaturació de cotxes, persones, asfalt, construccions cares en detriment del territori, medi ambient i de les persones especialment els més joves i les rendes més baixes) a tota la Illa. 

Parlament:

Magdalena Obrador Colom

Joan Mas Tugores “Collet”


Consell de Mallorca:

Joan Ferrà Terrassa


Ajuntament de Palma:

Magdalena Obrador
Xisca Prats
Marta Serra

Biel González
Miquel A. Contreras
Miquel A Barceló
Ruben Lago
Manel Garcia
Toni Ballester
Joan Manuel Murillo

Un altre criteri és el de la participació oberta, comunicació i democràcia de tots els militants i simpatitzants, formant part de l’únic grup de Whats transversal obert a tothom, el grup MÉSOBERT.

Són candidats i candidates que també són membres de MÉSOBERT, alguns dels quals són coincidents amb que també s’han pronunciat contra l’autopista:

Parlament:

Rosa Cursach Salas C
Magdalena Obrador Colom E C

Antoni Servera Saletas C
Miquel Gallardo C
Carles Gonyalons Sureda C

Consell de Mallorca:

Maribel Prieto Nebot C

Joan Font Massot C

Ajuntament de Palma:

Rosa Mascaró C
Magdalena Obrador E C
Xisca Prats E C

Marcos Augusto C
Macià Calafat C

Recorda que, a cada llista, has de votar fins un màxim de 6 dones i 6 homes i si en votes menys sempre has de votar el mateix nombre d’homes que de dones.

Atès que votant aquestes opcions sempre quedarien caselles lliures per a poder completar el màxim de 6 dones i 6 homes que es poden completar. Aquí, completar caselles, el criteri podria ser l’amistat o, en el cas dels qui repeteixen les realitzacions, accions i actituds amb la seva gestió. En aquest sentit aquelles persones que han demostrat la seva ineptitud, ineficàcia o mala gestió (o simplement absència) no haurien de ser votades.
Per contra  aquelles que han desenvolupat una bona acció en el seu càrrec o funció tenen un aval que els fa aconsellables. Aquest podria ser el cas, per la seva eficàcia en medi ambient, de:

Parlament:

Josep Ferrà Terrassa


Consell de Mallorca:

Vicenç Vidal Matas.


Finalment, un altre criteri seria per que, en un moment determinat, has promès fer-ho a algú a la candidata o a algú relacionat amb ella.

Aquesta orientació de criteris és una opció lliure ideològica. No una cocció prèvia oficial de Partit.

Ànims. No desfallir. Però reposar per a repensar amb el cervell i el cor (amor a Mallorca i les seves gents) més obert i més clar. A partir de demà, jo personalment descansaré tranquil del meu activisme de partit a les xarxes i al partit.

Repensar Mallorca

Repensar Més per Mallorca.

Repensar les polítiques realitzades per MÉS per a Mallorca en el Govern, Parlament, Consell de Mallorca i als distints Ajuntaments, per a reforçar els punts forts i rectificar en tot allò que no ha donat resultat i no beneficia ni a la nostra Mallorca (Qui estima Mallorca no la destrueix) ni a la nostra gent especialment els més joves i els més necessitats. En aquest sentit votaríem a la Consellera de Serveis Socials Fina Santiago i tot el seu equip, i a Joan Groizard, Director General d’Energies Renovables del que les seves realitzacions s’exporten a l’Estat i a altres països, però, en aquestes eleccions ni Fina Santiago ni Joan Groizard no es presenten. 

Molta sort? No.
Molt encert!

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg humanista social


Si vols, reenvia aquest escrit a tots els teus contactes. Podria arribar a algun votant a qui li puguin interessar aquests criteris. Gràcies.

Pots veure: 

Volem autopistes, autopistes volem

Palma - Felanitx per a viure Bartomeu Bennassar 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada