divendres, 19 de novembre del 2010

El sucre és un gran enemic de la longevitat

.
El sucre és un gran enemic de la longevitat

Antoni
T'envio un tema que interessarà als adults majors de la llista que dirigeixes si és que decideixes divulgar.
Es tracta sobre el perjudicial del sucre en els adults grans.
L'article argumenta el perquè de la necessitat d'una dieta baixa de calories i en sucre.

Et desitjo molta salut.
José

Pres de Infomed

El sucre és un gran enemic de la longevitat

Una dieta baixa en calories i sucre ajuda a viure més i millor, segons van assegurar en una conferència a Washington diversos científics que lideren una investigació als Estats Units, sobre com retardar l'envelliment i allargar la vida.
Cynthia Kenyon, directora del Centre sobre la Biologia de l'Envelliment, de la Universitat de Califòrnia a San Francisco, és una de les defensores d'aquesta recepta bàsica després de comprovar que el donar "només una petita quantitat de sucre" als cucs amb els que experimenta els porta a "envellir més ràpid i viure menys".
"Això suggereix de manera molt clara que el sucre redueix l'esperança de vida", va assenyalar Kenyon, que segueix des del 2008 una dieta baixa en hidrats de carboni, el que probablement expliqui la seva visible primesa.
La científica va qualificar d '"increïble" el que molta gent, sobretot als Estats Units, no sàpiga el que és bo menjar i va avançar que el camp de
la nutrició serà "cada vegada més respectat" entre els científics en les dècades futures.
Ana María Cuervo, una doctora d'origen espanyol que codirigeix l'Institut sobre l'Envelliment de l'Escola de Medicina Albert Einstein de Nova York, i que investiga com reparar el dany que pateixen les cèl lules amb el pas del temps, creu també que una dieta saludable i l'exercici són crucials per a retardar la vellesa.
"Un dels principals activadors del sistema de neteja cel lular és la reducció de calories", va explicar Cuervo, que va afegir que la glucosa, per contra, exerceix un efecte negatiu sobre aquest procés.
Els processos de neteja estan en marxa i funcionant en totes les cèl.lules i són clau per a un bon funcionament cel lular, però la seva eficàcia disminueix amb l'edat el que s'associa amb les malalties neurodegeneratives que es manifesten en l'última etapa de la vida.
De moment, els estudis per tractar d'allargar aquest saludable procés es realitzen en ratolins, però la doctora Cuervo espera que els experiments puguin començar en breu en humans.
"Un dels estudis que estem fent és mirar compostos que ja estan aprovats i veure si algun d'ells podria activar aquest sistema en humans", va explicar Cuervo.
Es tracta de comprovar, si compostos que s'utilitzen, per exemple, per controlar la pressió arterial poden ajudar amb la demència.
"Si algun d'aquests compostos dóna bons resultats el procés de passar a la clínica són tres o quatre anys comparat amb deu anys que portaria si és una molècula nova", va afegir.
L'experta va esmentar que alguns compostos com el resveratrol, que es troba en el raïm i en productes derivats com el vi, ha resultat bo en proves amb animals i podrien ajudar a retardar l'aparició de malalties degeneratives com l'Alzheimer o la malaltia de Parkinson.
Els experts reunits investiguen com allargar la vida i evitar la malaltia des de diferents fronts.
Kenyon se centra en investigar com la mutació de gens pot afectar la longevitat, mentre que Cuervo estudia com frenar el procés de degradació cel lular. Altres experts com Stephen Johnston, director del Centre per a la Innovació en Medicina de la Universitat d'Arizona, treballen en el desenvolupament d'una vacuna per prevenir el càncer i en la detecció primerenca de malalties.
"La detecció primerenca representarà un nou paradigma i és concebible a curt termini", va explicar Johnston, que va dir que el proper pas serà la prevenció i l'aparició de fàrmacs per manipular el procés d'envelliment.
Aubrey de Grey, un altre expert en envelliment, centra les seves esperances en la medicina regenerativa.
Ramat va explicar que el cos humà és una "màquina" i que igual que un automòbil podria passar per un procés regular de reparació i posada a punt que prolongui una existència en bon estat. Les dades mostren que la prolongació de la vida és ja una realitat.
Així, Ted Fishman, autor d'un llibre sobre l'envelliment de la població mundial, va indicar que l'any 2000, hi havia 180.000 centenaris al món. Aquest any són ja 450.000 i s'espera que el 2050 la xifra superi els tres milions.
"Vivim moments màgics", va afirmar Fishman, en referència a la possibilitat de prolongar "l'inusual regal que és la vida".
Washington, novembre 17 / 2010 (EFE)

Titulars
Qüestionen els efectes preventius de les estatines.
Nou fàrmac redueix els nivells del colesterol "dolent" i augmenta el "bo".
La FDA va aprovar la comercialització del primer fàrmac contra el lupus.
Antibiòtics podrien ser ineficaços en algunes infeccions de l'oïda en els Nens.
Fumadors passius presenten riscos del desenvolupament de sordesa.
Nova tecnologia permet la "manipulació digitalitzada" d'imatges de diagnòstic.
Acupuntura xinesa és incorporada al patrimoni cultural de la Humanitat.
El sucre és un gran enemic de la longevitat.

Cerca Arxiu

Editors:
Llic Edita Pamias González
Llic Mònica Vega Botana
Llic Aleida Figueroa Silverio
Llic Heidy Ramírez Vázquez
Llic Ada B. Ruiz Jhonen
Llic Sandra Rodríguez García

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada