dissabte, 6 de novembre del 2010

La veritat sobre el genocidi a Rwanda V


La veritat sobre el genocidi a Rwanda V
Notícies. 03/09/2010


Nacions Unides retira les acusacions contra Carrero i debat si se suma a les tesis de la Fundació s’Olivar sobre el genocidi dels Grans Llacs

Pere Sampol presenta al Senat una moció per instar la revocació immediata del nomenament del mandatari ruandès Paul Kagame com a copresident dels Objectius del Mil·leni

Nacions Unides ha fet marxa enrere i ha retirat les greus i delirants acusacions llençades contra la Fundació s’Olivar, ONG mallorquina presidida per Joan Carrero, i contra una altra ONG catalana, als qui acusava de finançar grups armats en el context del conflicte dels Grans Llacs d’Àfrica. Carrero, el senador del PSM-EN Pere Sampol i el president de Drets Humans de Mallorca, Bernat Vicens, han anunciat avui en roda de premsa que el darrer informe del Consell de Seguretat de NU ha eliminat les referències a aquestes dues organitzacions (que havien estat acusades en un informe previ, del 9 de novembre passat). Carrero i Sampol consideren que aquesta victòria ha estat possible gràcies als pronunciaments del Parlament de les Illes Balears i del Consell de Mallorca de suport a la Fundació s’Olivar davant les acusacions esmentades.

D’altra banda, l’Alta Comissària de les NU per als Drets Humans està elaborant un informe sobre el conflicte de Ruanda i el Congo en el qual s’assegura que els crims perpetrats per l’actual president de Ruanda, Paul Kagame, haurien de ser considerats com a genocidi. Aquest informe, que ha estat filtrat recentment a Le Monde i a la BBC, suposa “un gir de 180º” i ratifica les tesis de la Fundació s’Olivar, segons Sampol. Kagame i altres dirigents del Front Patriòtic Ruandès estan imputats per l’Audiència Nacional per delictes de genocidi.

Carrero ha afirmat que en aquests moments dins Nacions Unides s’està produint una “gran batalla” entre els “encobridors” de Kagame (amb el secretari general, Ban Ki Moon, al capdavant) i les “persones dignes” que intenten demostrar que aquest criminal ha de ser perseguit. “S’ha estat ocultant durant 14 anys el major genocidi des de la II Guerra Mundial, i les grans potències, liderades pels EUA, hi tenen greus responsabilitats”. Aquesta batalla, segons Carrero, s’ha accentuat amb el nomenament de Kagame, per part de Ban Ki Moon, com a copresident dels Objectius de Desenvolupament del Mil·leni (junt amb el president espanyol, Rodríguez Zapatero, fet que va generar una certa polèmica a l’Estat espanyol).

Respecte a aquesta qüestió, Pere Sampol ha registrat una moció al Senat en què pretén instar el Govern espanyol que emprengui les accions diplomàtiques perquè les NU revoquin de manera immediata el nomenament de Kagame com a copresident dels Objectius del Mil·leni, i perquè el president ruandès sigui perseguit pels crims que se li imputen.
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada